Evenemang

Våra verksamheter ordnar varje år aktuella och tankeväckande evenemang som bidrar till en mångsidig och nyanserad samhällsdiskussion. Evenemangen äger rum inom Svenskfinland. Nedan finner du information om respektive evenemang. 

Sidan hittades ej_Vasa_webb
Välkommen på diskussionstillfälle om den nya Agenda rapporten "Sidan hittades ej - den digitala tvåspråkigheten i Finland" den 29.2 kl. 12.30 på Academill i Vasa. Medverkande är rapportskribenten Markus Söderman, webbtjänskoordinator Gustaf Westerholm samt innehållschef Anne Jeanne Söderlund.
Välkommen på diskussionstillfälle om den nya Agenda-rapporten "Sidan hittades ej - den digitala tvåspråkigheten i Finland" den 27.2 kl. 16.30 på Villa Vinden, Observatoriegatan 2, Åbo. Rapportskribenten Markus Söderman presenterar rapportens innehåll.
Välkommen på lunchdiskussion på Luckan i Helsingfors fredagen 8 mars kl.12-13! På den internationella kvinnodagen samtalar Anna-Maja Henriksson, undervisningsminister och partiordförande för SFP med Annie Lööf, tidigare näringsminister och partiordförande för Centerpartiet i Sverige om sina politiska karriärer, ledarskap och om hur det är att skriva en bok.
Är du högskolestuderande med ett brinnande intresse för samhälle och politik och vill utmana dig själv i en krävande miljö? Är du nyfiken på hur arbetet med politik fungerar på internationell nivå? Då kan Liberal Praktik vara något för dig! Sök till någon av våra högklassiga praktikplatser senast 10.3.

Tidigare evenemang

Den nya Agenda-rapporten "Sidan hittades ej – den digitala tvåspråkigheten i Finland" kartlägger den digitala verkligheten genom att granska hur offentliga myndigheter, kommersiella aktörer samt andra bygger upp sin språknärvaro på webben. Välkommen på lanseringen av rapporten den 14.2 kl.11.30 på Luckan i Helsingfors.
Måndag 8.1.2024, kl. 17.30 vid Academill (ÅA) i Vasa eller via Zoom. Ska man rösta taktiskt eller vara helt ärlig? Har taktiskt agerande påverkat tidigare presidentval? Följ med på en intressant genomgång tillsammans med Claus Stolpe, doktor vid Åbo Akademi
Tankesmedjan Agenda bjuder in till lunchdiskussion om framtidens arbetsliv i Helsingfors 30.11 kl.11.30-13. Välkommen!
Tankesmedjan Agenda bjuder in till lunchdiskussion om framtidens arbetsliv i Åbo Akademi i Vasa 14.11 kl.11-13. Välkommen!
Den offentliga diskussionen handlar om sparkrav, nedskärningar, skattelättnader och global turbulens. Välkommen på AgendaAperitivo med paneldiskussion om Finlands ekonomi 7.11 kl.17-19!
Välkommen på Fika efter kunskap 31.10 kl.17.30 för att diskutera kring frågan om det är ett hållbart system att politiker kan vara folkvalda på tre institutionella nivåer samtidigt!