Artiklar

“Hur skall vi ta oss an AI och varför är det viktigt?”

Fika efter kunskap om AI, 3.4 2024. Inledare är John Henriksson (utbildningsplanerare och doktorand) vid Centret för livslångt lärande (ÅA).
”Att våga testa på AI-verktyg är det enda sättet vi kan komma åt diskussionen om potentiell effektivitetsökning i praktiken, men vi behöver kunna granska verktygen kritiskt. Vi behöver också kunna identifiera uppgifter, där vi kan ha direkt nytta av AI samt de uppgifter som fortsättningsvis behöver göras av en människa.”

Läs mer »

Livet, makten och ansvaret som kvinna i politiken

På internationella kvinnodagen 8.3.2024 ordnade Svenska Bildningsförbundet en lunchdiskussion med rubriken “Livet, makten och ansvaret som kvinna i politiken” på Luckan. 

Talare var Annie Lööf, tidigare näringsminister och partiordförande för Centerpartiet i Sverige och Anna-Maja Henriksson, undervisningsminister och ordförande för Svenska Folkpartiet i Finland. Som moderator fungerade Annika Hällsten, journalist och författare till boken Anna-Maja Henriksson – Makten och ärligheten.

Klicka för att titta på inspelningen!

Läs mer »

Ansökan till Liberal Praktik öppen 26.2-10.3!

Är du högskolestuderande med ett brinnande intresse för samhälle och politik och vill utmana dig själv i en krävande miljö? Är du nyfiken på hur arbetet med politik fungerar på internationell nivå? Då kan Liberal Praktik vara något för dig!
Sök till någon av våra högklassiga praktikplatser senast 10.3.

Läs mer »

Taktikerande vid presidentval – förr och nu

Tänk om man inte gillar den som leder galluparna och tror att den man själv föredrar får svårt att vinna? Skall man rösta taktiskt? Eller skall man vara helt ärlig? Hur brukar folk göra? Har taktiskt agerande påverkat tidigare presidentval?

Läs mer »