Bildning, kunskap och människan

Välkommen till Svenska Bildningsförbundet, samlingsplatsen för samhällsintresserade personer. Vi verkar för att upprätthålla ett starkt, rättsbaserat, demokratiskt och liberalt samhälle där alla människor har sin plats och sina rättigheter, skyldigheter och möjligheter tryggade.

Vi vill vara med och utveckla, skapa förståelse för och bidra till en mångsidig morgondag. Vår roll som en mångsidig aktör bidrar till att skapa nätverk, knyta kontakter och utveckla det svensk- och flerspråkiga samhällslivet i Finland. Möjligheterna för dig att utvecklas tillsammans med oss är många under livets olika skeden.

Vår organisation består av flera olika verksamheter med egna syften och målsättningar. Låt dig inspireras genom mångsidiga evenemang om högaktuella ämnen, samhällskritiska rapporter och diskussioner som ökar förståelsen för den värld vi lever i. Missa inte heller vår ledarskapsutbildning och de unika internationella praktikplatserna som vi erbjuder på tre olika kontinenter. Nedan kan du bekanta dig mer med de verksamheter som utgör vår kärna. 

Våra verksamheter

Tankesmedjan Agendas logotyp

Liberal tankesmedja
med nordisk och europeisk förankring som jobbar för en levande flerspråkighet i Finland. Agenda blickar mot framtiden och väcker idag diskussion om det som sker imorgon.

Kompetens och Samhälles logotyp

Bildningsverksamhet som uppmärksammar aktuella samhällsfrågor ur ett mångsidigt perspektiv för att fungera som en aktuell och trygg källa i förståelsen av komplexa frågor.

Ledarskapsakademins logotyp

Ledarskapsutbildning för ambitiösa och samhällsintresserade unga vuxna som vill utvecklas i sin karriär och ledarskap med fokus på ett bättre samhälle. 

Liberal Praktiks logotyp

Erbjuder högklassiga praktikplatser i Bryssel, Kapstaden, London och Washington till engagerade och liberala studerande med ett intresse för internationell politik.

Svenska Bildningsförbundets utveckling under 2000-talet

Tidslinje om Svenska bildningsförbundets historia på 2000-talet.

Aktuellt

Välkommen på diskussionstillfälle om den nya Agenda-rapporten ”Sidan hittades ej – den digitala tvåspråkigheten i Finland” den 27.2 kl. 16.30 på Villa Vinden, Observatoriegatan 2, Åbo. Rapportskribenten Markus Söderman presenterar rapportens innehåll.
Den nya Agenda-rapporten ”Sidan hittades ej – den digitala tvåspråkigheten i Finland” kartlägger den digitala verkligheten genom att granska hur offentliga myndigheter, kommersiella aktörer samt andra bygger upp sin språknärvaro på webben. Välkommen på lanseringen av rapporten den 14.2 kl.11.30 på Luckan i Helsingfors.
Tänk om man inte gillar den som leder galluparna och tror att den man själv föredrar får svårt att vinna? Skall man rösta taktiskt? Eller skall man vara helt ärlig? Hur brukar folk göra? Har taktiskt agerande påverkat tidigare presidentval?
Svenska Kvinnoförbundet och Svenska Bildningsförbundet erbjuder ett högklassigt utbildningsprogram för kvinnliga politiker med tydliga ambitioner i sakpolitik, ledarskap och kommunikation. Ansök senast 7.1 2024!