Omslagsbild

Livet, makten & ansvaret som kvinna i politiken

Välkommen på lunchdiskussion med Annie Lööf och Anna-Maja Henriksson 8.3.2024 kl.12-14 på Luckan i Helsingfors, Georgsgatan 27.

Du kan också följa med diskussionen via livestream via vårt FB-event.
För att följa med livestreamen behövs ingen anmälan.

Att välja ett liv i politikens strålkastarljus kräver sitt av en människa, det kräver tålamod, ork, kunskap och en stor passion för påverkan. Ansvaret som följer med politisk makt är stort samtidigt som en livsbalans behövs för att jobba för resultat som berör nationell politik. 

Hur är det att som kvinna vara minister, partiordförande och konstant synas i media? Hur får vi flera kvinnor att välja en bana inom politiken och stötta varandra på vägen? Hur nås balansen och i vilka stunder behöver man extra mycket stöd av varandra?

På den internationella kvinnodagen samtalar Anna-Maja Henriksson, undervisningsminister och partiordförande för SFP med Annie Lööf, tidigare näringsminister och partiordförande för Centerpartiet i Sverige om sina politiska karriärer, ledarskap och om hur det är att skriva en bok.

Diskussionen modereras av Annika Hällsten, journalist och författare av boken Anna-Maja Henriksson – Makten och ärligheten.