Den amerikanska valkampanjen & inblick i udda fakta kring tidigare presidenter i USA med Claus Stolpe

Politiskt virrvarr i USA

Hur pass insatt är du i allt virrvarr kring den amerikanska valkampanjen? Här får du en chans att bli det. Vid sidan av presidentvalet ska vi heller inte glömma bort valen till senaten och representanthuset. Dessutom får du en inblick i udda fakta kring tidigare presidenter. Historien erbjuder snudd på dråpliga exempel USA:s presidenter. Följ med på en intressant genomgång.

Som inledare fungerar Claus Stolpe, som efter sina många år vid Åbo Akademi i Vasa är en van och underhållande föreläsare och en ofta anlitad kommentator vid olika val. Han är doktor både i statskunskap och historia. Den första doktorsavhandlingen handlade om olika presidentvalsmetoder, den andra avhandlingen om USA:s presidenter. Så det här med presidenter är inget nytt för hans del. Nu är han aktuell med boken ”Herr President. Sant och osant om USA:s ledare”. Valet i USA hålls tisdagen den 5:e november.

Måndag 7 oktober 2024, klockan 17.30 – 19.00 i Dramasalen vid Vasa stadsbibliotek, Biblioteksgatan 13 (till höger vid ingången från Rådhusgatan).
Efter inledningen ges möjlighet till frågor och en kort diskussion.


Med tanke på servering, önskar vi din anmälning via denna länk:
https://www.lyyti.in/Herr_President_071024